fbpx

Carrièretips

Hier onder vind je een aantal handige carrièretips. Het vinden van een topbaan gaat niet vanzelf. Laat je inspireren door onze onderstaande tips: handig om alle belangrijke zaken weer eens op een rijtje te krijgen.

Denk vooruit

Als je enthousiast over een vacature bent, is het soms lastig om even pas op de plaats te houden. Ondanks dat enthousiasme ook succes drijft, is het ook heel belangrijk om verder te denken dan alleen die volgende baan. Wil en kan je doorgroeien in deze functie of vind je het leuk om het eens in de zoveel tijd over een andere boeg te gooien? Vind je deze functie over twee maanden nog steeds leuk? Ben je nu juist toe aan een radicale carrièreswitch? Denk hier zelf eens over na. Mocht je dit lastig vinden, kunnen wij je altijd adviseren. En advies is gratis!

Er gebeurd veel online

De online wereld is op het gebied van recruitment bijna even belangrijk als de offline wereld. Internet geeft jou toegang tot de soms wat beschamende foto’s van je vriend(inn)en, maar helaas zijn recruiters ook niet van gister! Ondanks dat dit privé-zaken zijn, beïnvloedt dit soort zaken je imago. Terwijl je tegenover de recruiter van bedrijf X zit, heeft die recruiter alleen die foto’s van die iets te gezellige stapavond in zijn of haar hoofd! Geen beste indruk, toch? Wees vooral jezelf, maar houdt wel in acht dat online eerste indrukken een verkeerd kunnen geven van de brave burger die je normaal gesproken bent!

Zoek uit wat je leuk vindt

Het is een tikkeltje cliché, maar ook gewoonweg de waarheid: je bent het gelukkigst als je iets doet waar je je ziel en zaligheid in kwijt kunt. Geld maakt niet (altijd) gelukkig, maar een geweldige werknemer zijn in jouw favoriete branche wel! Laat je beslissing leiden door wat je leuk lijkt. Misschien is het, in overleg met de werkgever of in je avonduren, zelfs mogelijk een opleiding te volgen en een echte kenner van je vak te worden!

En uiteindelijk… niet blunderen!

Je hebt je netjes aan de bovenstaande carrièretips gehouden. Je hebt via Profi-Workers een gesprek bij een toffe werkgever gestrikt. En nu: je sollicitatiegesprek! Na dit gesprek wil je er niet achter komen dat je gulp heeft opengestaan. Of dat alle werknemers van dit bedrijf netjes in pak rondlopen, terwijl jij met je spijkerbroek met scheuren dacht er eens lekker voor te gaan zitten. Daarom: bereid je voor.

Pak een avondje de tijd om te lezen over de werkgever waar je op gesprek gaat. Lees over welke producten/diensten ze leveren en wie bijvoorbeeld de belangrijkste concurrenten zijn. Hoe ga jij eraan bijdragen dat dit bedrijf haar klanten blij maakt? En op de dag zelf: sta op tijd op en zorg dat je er verzorgd uitziet. Dat wil zeggen: geen resten cruesli van het ontbijt tussen je tanden!

Bekijk het vacature aanbod

Bekijk ons actuele aanbod van vacatures en solliciteer!

Inschrijven

Schrijf je in en wij gaan voor je op zoek naar de perfecte job!